viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.02.24 @ 16:23

Ako često putujete i treba vam brzi prolaz kroz naplatne kućice bez zaustavljanja onda vrijedi nabaviti TAG uređaj za automobil i da dobijete dodatne pogodnosti na autoputovima u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Elektronska naplata putarine (ENP) je metoda naplate bez posredovanja blagajnika, a proces naplate putarine odvija se pomoću TAG uređaja smještenog na vjetrobranskom staklu vašeg vozila i antene na naplatnoj stazi.

Oglas

Cijena uređaja iznosi 39 maraka za autoput u Federacije BiH, a za autoput u Republici Srpskoj 40 maraka i može se kupiti na svim naplatnim mjestima na autoputovima u oba entiteta.

Maksimalni iznos uplate za TAG uređaje je neograničen. Cijena cestarine je uvijek ista. Pogodnost za korisnike usluge je dodatni bonus od 20 posto na uplaćeni iznos na Autocestama FBiH. Za Prepaid billing korisnike omogućen je ulazak u minus za jednu transakciju u slučaju nedovoljnog iznosa kredita na korisničkom računu. Korisnik koji nema dovoljno sredstava na korisničkom računu može izvršiti dopunu računa na svim naplatnim mjestima ili koristit manuelnu naplatu cestarine uz obvezno odlaganje ACC TAG uređaja u zaštitnu kutiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plaćanje naknade za korištenje TAG uređaja, kupovina uređaja i dopuna ENP kredita na ENP TAG se vrši jednokratno, gotovinski, virmanski ili bankovnom karticom na javno istaknutim prodajnim mjestima.

Korisnik ENP usluga može biti fizička ili pravna osoba koje prilikom nabave elektronskog uređaja (ENP TAG) popunjava i potpisuje pristupnicu, odnosno ugovor, te preuzima uređaj na korištenje uz odgovarajuću novčanu naknadu i uplati početni iznos pretplate (ENP kredit), čime se ENP TAG aktivira za korištenje.

Elektronska naplata putarine osmišljena je po modelu prepaid plaćanja, tako da korisnik ove usluge uplaćuje ENP kredit, koji se pohranjuje na ENP TAG i ostvaruje mogućnost plaćanja usluge korištenja autoputa prema važećem cjenovniku, zavisno od kategorije vozila. ENP TAG uređaj može koristiti samo ugovoreni korisnik, isključivo za vozilo i kategoriju vozila za koje je namijenjen.

Vlasnici TAG uređaja JP Autoceste FBiH, ukoliko žele koristiti svoje TAG uređaje za naplatu putarine kod drugog operatera, treba da se jave na naplatne stanice JP Autoputevi RS kako bi dobili adekvatne informacije.

TAG uređaji drugog operatera će se programirati na iste registracijske oznake na koje su inicijalno programirani prilikom kupovine uređaja.

Korištenjem TAG uređaja u jednom sustavu neće se trošiti sredstva koja imate u pretplati kod drugog operatera. Korisnici će imati instalirana dva računa na jednom uređaju, pri čemu će se vršiti automatsko naplaćivanje putarine u zavisnosti od dionice kojom prolaze.

Oglasi
LM