viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 20.04.24 @ 15:46

Na poziv Udruženja veterana i patriota Armije Republike Bosne i Hercegovine i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine New York, nametnuti član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić nazočio je obilježavanju 32. godišnjice formiranja Armije.

Komšić se tom prilikom obratio nazočnima navodeći da je drugim poslom došao u New York, ali da mu je čast što nazoči skupu.

OGLAS

Ujedno je i čestitao Dan Armije RBiH svim njenim pripadnicima kao i pripadnicima MUP-a RBiH. Kazao je da je siguran da Bosna i Hercegovina ne može propasti.

OGLAS

“Znate li zbog čega? Zato što je uvijek mnogo više onih koji će je braniti, pa čak i svojim životom od onih koji žele da je unište. Jedna od tih borbi se upravo odvija u UN. To je borba za istinu, da se ne zaboravi ono što se događalo u srpnju 1995. u Srebrenici. To je ljudska borba koja nema veze s politikom, a ima veze sa moralom i našom domovinom”, rekao je.

OGLAS

“Imamo puno ljudsko pravo biti ponosni na Dan Armije i na sve ono što on znači Barem meni znači. To je nešto što me obilježilo do kraja života, i ja ne da se ne stidim nego se ponosim i uvijek kažem, ne daj Bože, u istoj situaciji, sutra bih postupio opet isto”, kazao je Komšić.

Oglasi
LM