viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 18.09.23 @ 22:27

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković boraveći u New Yorku sudjelovao je na radnom doručku koji je za ministre vanjskih poslova zemalja zapadnog Balkana, Hrvatske i Slovenije priredio ministar vanjskih poslova i međunarodne saradnje Italije Antonio Tajani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku je izražena zajednička zahvalnost ministru Tajaniju za kontinuirano zalaganje Italije za suradnju zemalja zapadnog Balkana na putu pridruživanja Europskoj uniji. Osim Italije, i Slovenija i Hrvatska su istakle njihovu podršku europskom putu zemljama zapadnog Balkana. Istaknuta je potreba za sinergijom i zajedničkim nastupom pod inicijativom ministra Tajanija pod nazivom Grupa prijatelja zapadnog Balkana unutar UN-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konaković je pozdravio inicijativu i naveo da je put BiH nedvojbeno europska obitelj, ali da na tom putu mora postojati suradnja za kakvu vidimo da ima interesa od svih prisutnih na radnom doručku. Šef bh. diplomacije iskoristio je priliku istaći implementaciju SDG agende kao platformu za suradnju zemalja zapadnog Balkana s Europskom unijom, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Oglasi
LM