viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 19.03.24 @ 07:46
OGLAS

Danas je u Kreševu održana koordinacija Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine s BiH razine vlasti. Dužnosnici su govorili o aktualnostima na europskom putu, predstojećim reformama, kao i funkcioniranju institucija BiH.

Analizirane su aktivnosti koje su dužnosnici HDZ-a BiH poduzeli u predvođenju europskog puta Bosne i Hercegovine te djelovanju u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. Izraženo je očekivanje da Europsko vijeće na ovotjednom zasjedanju potvrdi pozitivnu odluku Europske komisije o otvaranju pregovaračkog procesa, nastavljajući povijesne iskorake koje u BiH predvode hrvatski legitimni predstavnici.

OGLAS

U tom svjetlu, upućen je poziv za žurno provođenje preostalih ključnih reformi, u prvom redu izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH, a s ciljem stabilizacije unutarnjih prilika, poštivanja demokratske volje te prava hrvatskog kao konstitutivnog naroda. Na koncu, dužnosnici su izrazili žaljenje i iznenađenost današnjim ponašanjem predstavnika Bošnjaka koji su svjesno doveli do prekida zasjedanja 14. redovite sjednice. Tme su, kako je naznačeno, uveli Dom naroda PS BiH u neizvjesno i zabrinjavajuće razdoblje, narušavajući funkcioniranje i stabilnost institucija na razini BiH u ključnom trenutku za EU put Bosne i Hercegovine.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM