viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 11.03.24 @ 13:45

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto uputila je povjereniku za susjedstvo i proširenje EU Oliveru Varheljiju pismo i Informaciju s pregledom ključnih reformi koje su učinjene u posljednjih godinu dana, kao i onih na kojima se intenzivno radi i koje su u završnoj fazi. Pismo s Informacijom predsjedateljica je uputila u susret predstojećoj odluci Europskog vijeća o početku pregovora s Bosnom i Hercegovinom.

„U čvrstom uvjerenju kako smo temeljem navedenih ostvarenih rezultata postigli odgovarajuću razinu usklađenosti s europskim kriterijima, šaljem Vam u privitku Informaciju s pregledom ključnih reformi koje su učinjene u posljednjih godinu dana, kao i onih na kojima intenzivno radimo i koje su u završnoj fazi. Aktivnosti koje smo ostvarili rezultat su našeg sveobuhvatnog i predanog rada, te suradnje nadležnih institucija na svim razinama vlasti. Ovi postignuti ciljevi, iako su samo dio šireg spektra aktivnosti koje smo provodili, od vitalnog su značaja za naš sljedeći iskorak prema članstvu u Europskoj uniji. Svakim korakom jačamo temelje naše buduće integracije u europsku obitelj. Ostajemo čvrsto posvećeni ispunjenju ključnih prioriteta i provedbi reformskih procesa.”, kazala je predsjedateljica Krišto u pismu povjereniku Varheljiju.

OGLAS

Predsjedateljica je informirala povjerenika kako će se na predstojećoj sjednici Vijeća ministara BiH naći i nekoliko dokumenata ključnih za ispunjavanje reformskih obveza naše zemlje uključujući i Zakon o sudu BiH.

OGLAS

Kazala je kako svi ovi procesi iziskuju svakodnevnu predanost, suradnju i odlučnost svih političkih predstavnika, koja je jasno vidljiva, a sve kako bismo osigurali da Bosna i Hercegovina ostvari svoj puni potencijal i postane stabilna, prosperitetna i funkcionalna država, punopravna članica Europske unije. U tom ozračju još jednom je istaknula kako svi u BiH očekuju pozitivnu odluku Europskog vijeća o otvaranju pregovora s našom zemljom u ovom mjesecu. 

OGLAS
Oglasi
LM