viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.01.24 @ 18:43
OGLAS

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto danas je razgovarala s ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péterom Szijjártóm, kojem je rekla kako je Vijeće ministara BiH opredijeljeno za daljnje unapređenje bilateralnih veza u obostranom interesu, a posebno za unapređenje gospodarstvene suradnje koja se može podići na višu razinu.

OGLAS

Konstatirala je da su odnosi dvije zemlje dobri i da nema otvorenih pitanja. Zahvalila se Mađarskoj na kontinuiranoj potpori, koju pruža Bosni i Hercegovini, posebice u europskim integracijama navodeći da put BiH ka EU nema alternativu.

Budućnost Bosne i Hercegovine ovisi o našoj sposobnosti, predanosti i odgovornosti da suradnjom i dijalogom iznađemo rješenja za ispunjavanje uvjeta za ulazak u EU – kazala je Krišto. Također, je iskazala očekivanje za nastavkom europske potpore procesima jačanja unutarnjeg dijaloga političkih lidera, kao i potpore autentičnim domaćim rješenjima, kako bi se izbjegla nametanja koja ne donose dobro nikomu.

OGLAS

Naglasila je odlučnost i predanost političkih lidera u BiH rješavanju svih otvorenih pitanja kako bi se osigurala stabilnost, kao preduvjet za daljnji napredak države na europskom putu.Krišto očekuje i konkretno prepoznavanje rezultata rada kroz točan datum otvaranja pregovora tijekom ožujka, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM