viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 02.09.23 @ 09:56
OGLAS

Američki okružni sudija Roj Altman u Majamiju rekao je da se Burger King mora braniti od tvrdnje da njegov prikaz Whoppera na pločama menija u tegovinama dovodi u zabludu razumne kupce, što predstavlja kršenje ugovora, prenio je Investitor.me.

Kupci u predloženoj grupnoj tužbi optužili su Burger King kako prikazuje hamburgere sa sastojcima koji se “prelijevaju preko lepinje”, čime se čini da su hamburgeri 35 posto veći i sadrže dvostruko više mesa nego što ih lanac zapravo služi.

OGLAS

Burger King, jedinica Restaurant Brands Internationala, uzvratio je da nije potrebno da hamburgeri koje služe izgledaju “baš kao na slici”, ali je sudija rekao da je na porotnicima da utvrde “šta razumni ljudi” misle o tome.

OGLAS

U svojoj odluci objavljenoj u petak, Altman je također dozvolio kupcima da podnose zahtjeve za nepažnju i neopravdano bogaćenje kompanije.

OGLAS

Odbacio je tvrdnje zasnovane na TV i online reklamama, ne pronašavši nijednu u kojoj je Burger King obećao “veličinu” hamburgera ili težinu pljeskavice, a nije uspio da ga isporuči.

– Tvrdnje tužitelja su lažne. Goveđe pljeskavice pečene na žaru prikazane u našoj reklami su iste pljeskavice koje se koriste u milijunima Whopper sendviča koje poslužujemo gostima širom zemlje – naveo je Burger King u izjavi u utorak.

I “kolege” Burger Kinga, poput McDonald’sa i Wendy’sa brane se protiv sličnih tužbi na saveznom sudu u Bruklinu. Odvjetnik tužitelja je u ponedjeljak citirao Altmanovo mišljenje kako bi opravdao da se taj slučaj nastavi.

Taco Bell je tužen prošlog mjeseca na sudu u Bruklinu zbog prodaje Crunchwrapsa i meksičkih pica koje navodno sadrže samo upola manje punjenja od oglašenog.

Svaka tužba traži najmanje 5 milijuna dolara odštete.

Burger King je u procesu ulaska na tržište Bosne i Hercegovine i uskoro se očekuje da otvori prve restorane u našoj zemlji, podsjeća BiznisInfo.ba.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM