Zrak u vitezu
OGLAS
//
sutra i prekosutra u Mostaru
Vrijeme objave: 23.10.24 @ 13:09
OGLAS

Međunarodni znanstveni skup „Posljedice nestanka Bosanskoga Kraljevstva“, u povodu 600. obljetnice rođenja bosanske kraljice Katarine Kosača Kotromanić, bit će održan 24. i 25. listopada 2024. godine u 10.00 sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u amfiteatru Antun Branko Šimić.

OGLAS

Izjave za medije bit će organizirane 24. listopada (četvrtak) u 9 sati i 30 minuta.

Uvodno izlaganje održat će dr. dr. sc. Petar Vrankić, prof. u miru iz Augsburga o temi „Obiteljski, duhovni i politički prol kraljice Katarine Kosače Kotromanić“.

OGLAS

Središnja uprava Hrvatskoga kulturnog društva Napredak proglasila je 2024. godinom Kraljice Katarine Kosača Kotromanić i posvetila obilježavanju 600 godina od njezinog rođenja (1424.- 2024.). Kruna obilježavanja te značajne obljetnice jest organizacija ovoga međunarodnoga znanstvenog skupa „Posljedice nestanka Bosanskoga Kraljevstva“. Na skupu će sudjelovati 29 znanstvenika iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Mađarske i Njemačke.

OGLAS

Organizator skupa je HKD Napredak – Institut za kulturu i tradiciju Hrvata u BiH, suorganizatori su Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu te Institut za istraživanje migracija u Zagrebu, a pokrovitelj je HAZU BiH. 

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM