OGLAS
Vrijeme objave: 10.06.24 @ 13:32
OGLAS

Povodom 31. godišnjice svirepog i nekažnjenog ubojstva osmero hrvatske djece u Vitezu, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović oglasio se na Facebooku, izrazivši duboku tugu i sućut. Uz Milanovića sućut su izrazili i Dragan Čović

OGLAS

“S velikom tugom i sućuti prisjećamo se i ove godine tragičnog događaja za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Prije 31 godinu u dječjem parku u Vitezu granata je prekinula dječju igru i odnijela osam nevinih života. Neizmjerna je bol i tuga njihovih obitelji još i danas, pogotovo što za taj zločin nitko nije odgovarao. Stradalu vitešku djecu nikada nećemo zaboraviti”, napisao je Milanović.

-Danas je bolna obljetnica ubojstva osmero nevine hrvatske djece u Vitezu, koja su stradala zbog monstruoznog napada Armije BiH na dječje igralište tijekom primirja. Više od tri desetljeća kasnije, za ovaj zločin još nitko nije odgovarao, objavio je Čović.

OGLAS

U večernjim satima 10. lipnja 1993. godine, osmero djece izgubilo je živote uslijed eksplozije minobacačkog projektila ispaljenog s položaja bošnjačke Armije BiH za vrijeme trajanja primirja na dječje igralište u središtu Viteza. 

OGLAS

Među ubijenima su bila devetogodišnja Augustina Grebenar (1984.) i njezin brat Velimir Grebenar (1981.), Milan Garić (1981.) i njegova sestra Sanja Garić (1975.), Dragan Ramljak (1978.), Dražen Čečura (1978.), Boris Antičević (1983.) i Sanja Križanović (1978.).

OGLAS

Ovaj tragičan događaj ostaje bolan podsjetnik na stradanja tijekom rata u Bosni i Hercegovini te na nepravdu zbog neprocesuiranih zločina.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM