viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.04.24 @ 18:21
OGLAS

Radni tim u Bosni i Hercegovini, kojim predsjedava predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, usuglasio je Listu reformi s kvalitativnim/kvantitativnim koracima za provedbu Plana rasta za Zapadni Balkan.

Lista reformi koju je odobrio Radni tim je skoro u cijelosti usuglašena s prijedlozima Europske komisije, odnosno više od 97 posto reformskih aktivnosti usuglašeno je s predstavnicima Europske komisije i Izaslanstva EU-a u BiH.

OGLAS

Direkcija za ekonomsko planiranje Vijeća ministara BiH proslijedit će danas usuglašenu Listu reformi Europskoj komisiji, kako bi se dogovorenom dinamikom ispunio ovaj ambiciozni plan u razdoblju od 2024. do 2027. godine. Usvajanje Liste reformi za Plan rasta za Zapadni Balkan omogućit će Bosni i Hercegovina da od Europske komisije dobije oko milijardu eura kojim će biti podržane reforme u brojnim područjima.

OGLAS

Cilj je omogućiti snažniji rast ekonomije, osigurati vladavinu prava, funkcionalnije institucije, kao i osnažiti poslovnu klimu i sačuvati ljudske resurse u BiH. Reforme su, istodobno, usmjerene na stvaranje uvjeta za osiguranje održive (zelene) energije, digitalnu tranziciju, bolju IT infrastrukturu, uključujući unapređenje kibernetičke sigurnosti. Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zahvalila je članovima Radnog tima u Bosni i Hercegovini i Izaslanstvu Europske unije u BiH na predanom radu tijekom usuglašavanju reformske agende. Naglasila je kako su predstavnici svih razina vlasti u BiH uključeni u Radni tim i na ovaj način iskazali odlučnost i predanost europskom putu i konstruktivnom unutarnjem dijalogu u korist svih u Bosni i Hercegovini.

OGLAS

Podsjećamo da je ranije Europska komisija predstavila Plan rasta za Zapadni Balkan vrijedan šest milijardi eura za razdoblje od 2024. do 2027. godine koji bi zemljama regije omogućio da intenziviranjem reformi značajno ubrzaju proces proširenja i ekonomski rast.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM