viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.03.24 @ 20:47

Mještanin Općine Foča S.B. je mjesecima, a možda i duže, krao struju na način da se nelegalno priključio na stub ulične rasvjete. Priključak je, prema riječim načelnika Općine Foča Muje Sofradžije, stvarao ogromne troškove na štetu Proračuna.

Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, priključak je ukinut 5. ožujka ove godine uz asistenciju MUP-a BPŽ Goražde. Priključak se nalazio na Civilnom mostu u Ustikolini. “Nakon obavljenih radova konstatirano je da neidentificirani kabel koji je bio priključen na uličnu rasvjetu nalazio na stupu rasvjetnih tijela kojeg kontrolira S. B., što je dokazano 05.03.2024 godine paljenjem rasvjete tijekom. izvođenja radova od strane Mirze B. koji je bio prisutan na licu mjesta, rekao je načelnik Sofradžija.

OGLAS

Firma Elektro ADO iz Sarajeva u zapisniku od 27.2.2024. godine navodi kako su izvršili pregled 3. veljače ove godine te naišli na grananje na jednom od četiri stupa ulične rasvjete koje je vodilo do spojnice ispod mosta gdje su bila tri kabela.

OGLAS

“Ispitivanjem smo utvrdili da je jedan od tih kabela napojni koji je uzet sa rasvjete na metalnom mostu, drugi odlazi prema rasvjetnim tijelima na igralištu, a treći je otišao u zemlju prema nepoznatom pravcu. Instrumentom smo izmjerili potrošnju na toj spojnici koja je iznosila 13A (pri tom ispitivanju rasvjetna tijela na igralištu su bila isključena). Pri pronalaženju nepravilnostu obavijestili smo načelnika.

OGLAS

U datom momentu očitanje je variralo, ali ne ispod 13A što je otprilike potrošnje od 3 do 5kWh”, navode iz firme, prenosi N1. Načelnik Sofradžija najavio je tužbu. “Sav dokazni materijal će biti predan Tužiteljstvu BPŽ-a kako na daljnje postupanje kako bi se nadoknadila šteta načinjena proračunu Općine Foča FBiH kroz nelegalni priključak na uličnu rasvjetu”, rekao je.

Oglasi
LM