viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 24.01.24 @ 16:03

Vrhbosanski nadbiskup i metropolita mons. Tomo Vukšić susreo se u srijedu, u svojoj Rezidenciji u Sarajevu sa šefom Izaslanstva EU-a i specijalnim predstavnikom EU-a u BiH veleposlanikom Johannom Sattlerom, objavila je Vrhbosanska nadbiskupija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju je istaknuto da su se Vukšić i Sattler, u srdačnom razgovoru, dotaknuli aktualnih tema koje se prije svega tiču europskih integracija Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Tom prigodom nadbiskup Vukšić istaknuo je kako je on osobno, ali i biskupi u BiH, u više navrata ponovio kako ova zemlja kulturološki pripada europskom svijetu te kako su demokratski i pravni sustav koje Europska unija nudi, a koji se tiču osobnih i kolektivnih prava i sloboda, u skladu sa socijalnim naukom Crkve, istaknuto je u priopćenju.

nadbiskup sattler1
Foto: Vrhbosanska nadbiskupija 

Veleposlanik Sattler podsjetio je kako vjerske zajednice imaju veliku ulogu u izgradnji mostova i pomirenja te je zahvalio nadbiskupu Tomi za dosadašnju komunikaciju te se zanimao za rad i funkcioniranje Međureligijskog vijeća u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju su sugovornici zaželjeli da se BiH što prije pridruži Europskoj uniji te su u tom procesu vidjeli i mogućnost stabilizacije s obzirom na sve veći odlazak ljudi, osobito mladih, iz Bosne i Hercegovine.

Oglasi
LM