OGLAS
Vrijeme objave: 01.11.23 @ 20:14
OGLAS

Nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić u srijedu, na svetkovinu Svih svetih, predvodio je svetu misu na groblju “Sv. Josip” na Koševu u Sarajevu. U koncelebraciji je bilo dvadesetak svećenika među kojima provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić, vrhbosanski kanonik i fojnički arhiđakon preč. Marko Zubak, te katedralni župnik vlč. Oliver Jurišić, a sudjelovalo je više stotina vjernika, javlja KTA.

OGLAS

Na početku propovijedi nadbiskup Vukšić kazao je da svetkovina Svih svetih predstavlja dan onih koji su na kršćanski način ostvarili sve svoje ideale u ovozemaljskom životu.posterPodsjećajući kako se u molitvi Vjerovanja ispovijeda vjera “u svetu Crkvu katoličku i općinstvo svetih”, kazao je da ove riječi sažimaju svu katoličku vjeru današnjeg blagdana. “Onaj intenzitet ljubavi koji uvezuje svete između sebe i svete s Gospodinom Bogom je sadržaj današnjeg blagdana. Ljubav koju su oni slijedili, koju su u životu ostvarili na način kršćanskog ideala uvezuje ih zauvijek u nebesima. I njima ujedinjenima u ljubavi mi danas okupljeni ovdje kao i mnoga druga naša braća i sestre na različitim stranama svijeta, preporučujemo, prije svega, sebe, putnike, nasljedovatelje tih ideala da nam svojim zagovorom i svojim primjerom pomognu kako bismo i mi u vlastitim životima, ostvarujući pravilo ljubavi, došli do zajedništva svetih uvezanih snagom ljubavi i jednom zauvijek. I da bi, također, Božje milosrđe našoj braći i sestrama koji su prije nas otišli s ovoga svijeta, oprostilo sve njihove slabosti i uvezalo ih istim pravilom ljubavi u jedno veliko zajedništvo onih koji odaju slavu Gospodinu Bogu i mole za svoju braću i sestre koji su na putu prema njima”, kazao je nadbiskup Vukšić.

Dodao je kako “mi, uvezani u to isto zajedništvo s njima, ljubavlju na način njihova uzora i ljubavlju na način naših djela, još uvijek smo u stanju vjere i u stanju nade”.”Stoga ih molimo da nas vjernike, koji se nadamo, svojim zagovorom i po svojim primjerima zagovaraju kod dragoga Gospodina: neka nas održi u snažnoj vjeri; neka nas održi u trajnoj nadi; neka sve to naša djela, ljubavi, naše misli, naši planovi, ljubavi, prožimaju i uvezuju već ovdje na zemlji”, kazao je vrhbosanski nadbiskup.Potaknuo je okupljene vjernike da braću i sestre koji su otišli s ovog svijeta molitvama preporučuju u Božje milosrđe, kao i njihove obitelji koje su pogođene njihovim “iznenadnim odlascima, nasiljem i mržnjom koja proizvodi ljudsku smrt, koja proizvodi ono što se zove izravno protivljenje Božjoj zapovijedi, da se ne dira u ljudske živote jer je Gospodar života i jedino Gospodin stvoritelj tog istog života”.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM