viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.03.24 @ 10:51

Prva tri Stadler tramvaja jutros su od 06:50 sati počela prometovati sarajevskom prugom. Ministar prometa Županije Sarajevo Adnan Šteta dočekao je prve putnike na Ilidži odakle je tramvaj pušten u promet.

– Ovo je veliki dan za sve koji vole ovaj grad. Presretan sam što vidim zadovoljne putnike, što sam dio još jednog ogromnog projekta za naše Sarajevo. Zaslužili smo najbolje od javnog prijevoza, ovi tramvaji to zaista jesu. Novcem svih građana su kupljeni, čuvajmo ih i neka nam traju – poručio je Šteta.

Oglas

Novi sarajevski tramvaji opremljeni su suvremenom opremom, radi se o niskopodnim vozilima kapaciteta 180 putnika, sa 79 sjedećih mjesta. Posjeduju klima uređaje, sustav za brojanje putnika, wi-fi, USB priključke za mobilne telefone i u potpunosti su prilagođeni osobama s invaliditetom. Video nadzor unutar i izvan vozila omogućit će veću sigurnost putnika i sigurnosnu kontrolu u vozilima.

Stolice, koje se nalaze u tramvaju, izabrali su građani Sarajeva na Danu otvorenih vrata Ministarstva prometa KŽ. – Građane smo uvijek pitali što je potrebno, sa strukom smo analizirali sva moguća rješenja i donosili odluke, jer moj poslodavac su svi građani Županije Sarajevo. Zahvaljujući svim prijedlozima, neumornom radu mnogih uključenih strana, mi danas imamo novu prugu, nove linije, nove trolejbuse, nove tramvaje.. i ne stanemo ni dalje – dodao je Šteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isporuka tramvaja odvija se u skladu s planiranom dinamikom. Plan je da u travnju u prometu bude još dva, u svibnju još četiri tramvaja, a preostalih šest u lipnju, srpnju i kolovozu. Na taj način će do početka sljedeće školske godine svih 15 tramvaja biti u prometu. – Na novim sarajevskim tramvajima neće biti reklama – zaključio je Šteta.

Tramvaji su prošli ispitivanja i testiranja, koja će biti prilagođena na sve tramvaje pri isporuci i primopredaji tramvaja kako bi po završetku primopredaje odmah mogli biti u prometu. U ranijem razdoblju vozači tramvaja su prošli obuke s predstavnicima kompanije Stadler u Poljskoj i u Sarajevu.

Sa švicarskom kompanijom Stadler u prosincu prošle godine potpisan je ugovor o nabavci i dodatnih 10 tramvaja čiji se početak isporuke očekuje krajem sljedeće godine, navodi se u priopćenju iz Službe za protokol i press ŽS.

Oglasi
LM