viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 11.10.23 @ 11:41

predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić odgovorio je na oštru kritiku izraelske veleposlanice za BiH Galit Peleg u vezi izjave o napadu Hamasa na Izrael.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Poštovana veleposlanice, ovo što ste Vi izgovorili, a tiče se moje izjave vezano za stav Borjane Krišto i sve što se događa ovih dana u Izraelu i Gazi, mogu samo reći da tako nešto što ste Vi izgovorili ne da nije točno (pogledajte i poslušajte moju izjavu), već tako nešto može reći samo, ili zlonamjerna lažljiva budala ili izmanipulirana, također zlonamjerna budala”, rekao je Komšić. Dodao je da s obzirom na to da vjeruje da veleposlanica spada u ovu drugu kategoriju poslao joj je dodatnu poruku, prenosi Istraga.ba na platformi X, ranije poznatoj kao Twitter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Taj perverznjak koji vas je nagovorio na ovu laž i glupost, jer očigledno niste ni pogledali ni poslušali moju izjavu, a kojem je novac važniji od činjenice da ga zarađuje sa sljedbenicima one politike i ideologije koja je sudjelovala u holokaustu nad vašim narodom je problem vaše države”, rekao je Komšić.

Podsjetimo, veleposlanica Izraela u BiH Galit Peleg posebnom je izjavom prosvjedovala protiv istupa predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića u kojemu je on neizravno opravdavao napad pripadnika Hamasa na židovsku državu kazavši kako to treba promatrati “u kontekstu”. Peleg je reagirala na Komšićev intervju javnom servisu BHT 1 emitiranom u ponedjeljak u kojemu je on “neopreznom i sebičnom” ocijenio izjavu predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto koja je iskazala nedvosmislenu potporu Izraelu nakon terorističkih napada Hamasa. Veleposlanica Peleg sada je kazala kako Krišto nije birala stranu Izraela nego ljudskih bića, a Komšiću je postavila pitanje za što se on to zapravo zalaže i kakve vrijednosti zastupa. Podsjetila ga je da su u napadima Hamasa ubijeni nedužni civili, žene, djeca i starci te stotine mladih okupljenih na jednom koncertu. Kao primjer je navela to što su šestomjesečna beba i trogodišnje djetete te dvije 85-godišnje bake odvedeni kao taoci u Gazu, a mala djeca su zatvorena u kaveze. “Gospodin Komšić smatra da to sve treba ‘promatrati u kontekstu’. U kojem kontekstu, gospodine Komšiću? U kontekstu ISIS-a? Auschwitza? Koji kontekst daje legitimitet mučenju male djece? Da otimaju bake? Da ubijaju bebe u njihovom krevetu?”, upitala je Galit. Na Komšićevu tvrdnju kako su i reakcije iz BiH na zbivanja na Bliskom istoku iskorištene za unutarnje političke obračune, veleposlanica Galit mu je poručila kako se time ne kani baviti, ali želi da se poštuju činjenice. “U ovom barbarskom napadu Hamasovih divljaka, žrtve su ljudi, a počinitelji ubojice nisu bili ni blizu ljudi. S koje strane povijesti ćete ostati zapamćeni, gospodine Komšiću?”, upitala je izraelska veleposlanica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oglasi
LM