viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.05.23 @ 08:33
OGLAS

Nakon opsežne akcije krajem ožujka, kada su pripadnici njemačke Carine otkrili 22 radnika iz Bosne i Hercegovine i Srbije, koji su radili na crno, jučer je ponovo provedena kontrola i otkrivena su još četiri radnika na crno iz balkanskih zemalja. 

OGLAS

-Ovaj put nije bilo 100 pripadnika Carine, već manji tim istražitelja, ali su uspjeli otkriti četiri radnika bez radne dozvole – rekao je Tomas Ziman, glasnogovornik Carine u Stuttgartu.

On je dodao da tri od četiri radnika moraju odmah napustiti Njemačku.

OGLAS

– Ta trojica, koja su izvodili elektro i vodoinstalaterske radove, u Njemačku su došli kao turisti, dok četvrti radnik ima boravišnu dozvolu u Njemačkoj, ali ne i radnu – rekao je glasnogovornik Carine. On je dodao da trojica radnika moraju platiti kaznu te poslati dokaz da su zaista napustili Njemačku.

OGLAS

Inače, dvojica radnika su radili za kompaniju koja je već bila na udaru krajem ožujka i protiv koje je pokrenut postupak.

OGLAS

Podsjetimo, u posljednjoj većoj akciji pripadnici njemačke Carine proveli su nekoliko racija na gradilištima širom Njemačke kako bi provjerili status radnika i tom prilikom otkrili na desetine slučajeva rada na crno, uglavnom radnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije i Gruzije. Svi oni su, u međuvremenu, napustili Njemačku.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM