viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 01.03.24 @ 15:50

Predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović gostujući u emisiji Pressing N1 televizije odgovarajući na pitanja voditelja emisije na problematiku vezanu uz sjedište Apelacijskog suda BiH kazao je da bi on trebao biti smješten u Središnjoj Bosni te da bi to bilo vrlo korektno i praktično rješenje.

Podsjetio je da je prema ranijim dogovorima sjedište suda trebalo biti u Mostaru te da zamjeri Draganu Čoviću što je pristao da bude u Republici Srpskoj. “Središnja Bosna je dobro rješenje i zbog lokacije i zbog blizine zatvora, dok Banjaluka to nije, jednostavno praktični i organizacijski razlozi tome ne idu u prilog. Međutim, lokacija bi morala biti plod kompromisa koalicijskih partnera i ne vidi u tome veliki problem“, rekao je Cvitanović, koji je i izaslanik u državnom Domu naroda.

OGLAS

Podsjećamo kako koalicijski partneri na razini BiH nisu uspjeli postići dogovor oko Zakona o sudovima, a među spornim točkama jeste upravo sjedište Apelacijskog suda koji bi trebao biti osnovan. Srpska strana u razgovorima traže da to bude u Banjaluci, dok bošnjački pregovarači kao kompromisno rješenje nude sjedište u Istočnom Sarajevu.

OGLAS
Oglasi
LM