viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.05.24 @ 15:01
OGLAS

Lažni poziv na mobilizaciju, sukobe i naoružanje, sačinjeni na krivotvorenom memorandumu Parlamenta FBiH, kružili su društvenim mrežama krajem prošlog mjeseca, a rukovodstvo Parlamenta je odmah reagiralo i 25. travnja upozorilo na krivotvorenje te zatražilo od policijskih organa da što prije istraže tko je tvorac lažnog dokumenta.

OGLAS

Pozivajući se na ovu reakciju Parlamenta, Federalnoj upravi policije Faktor je 29. travnja poslao upit što FUP radi po ovom pitanju, da li je pokrenuo istragu, imaju li ikakvih saznanja, a odgovor su poslali 16 dana nakon upita, a 20 dana nakon priopćenja Parlamenta FBiH. 

– Vezano za Vaš upit, informiramo Vas da Federalna uprava policije nema saznanja u vezi navedenog – naveli su iz FUP-a u odgovoru upućenom jučer poslijepodne.

OGLAS

Da je neophodno utvrditi tvorca ukazali su i neki stručnjaci za sigurnost.

OGLAS

– Radi se o lažnim dokumentima kojima je cilj da podignu paniku među stanovništvom. Pozivamo građane na oprez prilikom informiranja te da sve vijesti do kojih dođu, a tiču se Parlamenta FBiH, provjeravaju na našoj službenoj stranici. Pozivamo također i policijske organe da što prije istraže tko je tvorac dokumenta i tko sebi daje za pravo da pokušava kompromitirati najviši zakonodavni organ u Federaciji BiH – između ostalog su istaknuli iz Parlamenta FBiH u svom tadašnjem priopćenju.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM