viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 22.12.23 @ 00:07

Povodom pisanja pojedinih medija u vezi Odluke Vlade Federacije BiH, donesene 18. prosinca, o izdvajanju sredstava u svrhu isplate jednokratne pomoći zaposlenicima organa uprave i drugih organizacija, iz Vlade FBiH je priopćeno kako ta odluka isključuje izabrane dužnosnike i nositelje izvršnih funkcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također naglašavaju kako je Odluka je donesena u skladu s Uredbom o isplati pomoći od poslodavca. Tom odlukom se propisuje da se iz proračuna FBiH izdvajaju sredstva u svrhu isplate jednokratne pomoći zaposlenicima organa uprave i drugih organizacija koji plaću primaju putem Jedinstvenog računa Proračuna FBiH, isključujući izabrane dužnosnike i nositelje izvršnih funkcija. Također, Odlukom je propisano da će se isplata sredstava izvršiti u skladu sa Uredbom o isplati pomoći od poslodavca u visini od 1.260 KM po zaposleniku, a pravo na isplatu jednokratne pomoći ostvaruju zaposlenici, koji su bili u radnom odnosu u momentu stupanja na snagu te odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financijska sredstva potrebna za realizaciju ove odluke osigurat će se u okviru odobrenog proračuna FBiH za 2023. godinu predviđenog za isplatu plaća i naknada zaposlenih, te kroz preraspodjele između proračunskih korisnika, priopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Oglasi
LM