viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.04.24 @ 22:33
OGLAS

Danas su u Mostaru održane sjednice Predsjedništva i Središnjeg odbora HDZ-a 1990. Na sjednicama je razmatrana aktualna politička situacija i aktivnosti vezane za nadolazeće izbore.

Za predsjednika Središnjeg odbora izabran je dosadašnji predsjednik dr. Nediljko Rimac, ministar zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, dok su za zamjenike izabrani Marija-Silva Vidović iz Travnika, te Igor Balukčić iz Teslića. Središnji odbor je primio k znanju informaciju o provedenim stranačkim aktivnostima, kao i međustranačkim sastancima provedenim u proteklom periodu, stoji u priopćenju.

OGLAS

Dalje navode kako je pozdravljena je odluka Europskog vijeća o otvaranju pregovora s Europskom unijom, te je naglašeno da je pristupanje Europskoj uniji strateški interes Bosne i Hercegovine, a ne dnevno politička aktivnost. Zaduženo je rukovodstvo HDZ 1990 da izradi analizu i procjenu mogućnosti djelovanja HDZ-a 1990 na razini Federacije BiH, a predsjedniku je dan zadatak da zajedno s partnerima razmotri poziciju u HNS-u, te o zajedničkom prijedlogu predsjednika svih partnerskih stranaka izvijesti Središnji odbor na narednom zasjedanju.

OGLAS

Članovi Središnjeg odbora informirani su o donesenim izmjenama Izbornog zakona BiH, kao i promjenama donesenim od strane Središnjeg izbornog povjerenstva vezanim za implementaciju promjena, te je zaključeno da svoj rad sve stranačke organizacije moraju prilagoditi novonastalim okolnostima i tako djelovati, zaključuju iz ove stranke.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM