viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 17.09.23 @ 22:09

Iz trebinjske policije oglasili su se priopćenjem povodom događaja koji su se desili danas u tom gradu, kada je, kako su prenijeli mediji iz RS-a, Dodikov savjetnik Branislav Okuka potegao pištolj na gospodarstvenika Momčila Mandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz PU Trebinje nisu navodili imena aktera ovog događaja, no prema inicijalima, može se zaključiti da se radi upravo o tim osobama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

,,Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 17. rujna 2023. godine, lišili slobode osobu inicijala S.L. u Trebinju za kojim je bila raspisana Centralna potjernica. Osoba je lišena slobode prilikom intervencije policijskih službenika tokom verbalnog sukoba između osoba inicijala B.O. i M.M. na raskrsnici ulica Kralja Petra i Oslobodioca i Cara Lazara”, navedeno je u priopćenju.

Policijski službenici su saslušali osobe inicijala B.O. i M.M. kao i osobu inicijala S.L. koje je bilo u pratnji osobe inicijala M.M.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

,,O događaju je obavješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela. U toku je dalji rad po događaju”, dodaje se u priopćenju.

Podsjećamo, prema saznanjima BN-a, Branislav Okuka, savjetnik predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika, danas je izazvao veliki incident u Trebinju potegavši pištolj na gospodarstvenika Momčila Mandića.

Važno je napomenuti da je Branislav Okuka bio jedan od ključnih savjetnika Milorada Dodika te da je tokom rata služio kao pripadnik policije Republike Srpske. Povezuje ga se i sa Udruženjem “Čast otadžbine”, kao i sa postrojbom “Srpska čast”.

Oglasi
LM