viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.03.24 @ 20:25

Šefica Kluba izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Marina Pendeš rekla je da je napuštanje današnje sjednice ovog doma izaslanika Bošnjaka nedemokratsko i opasno za BiH i da to znači da je SDA okrenula leđa europskom putu BiH.

Pendeš je navela da je smiješno obrazloženje napuštanja sjednice da je to neustavni zakon, uzimajući u obzir dva dokumenta, Daytonski mirovni sporazum u kojem je sadržan Ustav BiH i Poslovnik o radu Doma naroda.

OGLAS

Ona je dodala da je jedan od mogućih razloga napuštanja sjednice i njen prijedlog zaključka kojim se od pravosudnih institucija očekuje da se pronađu, prepoznaju i kazne nalogodavci atentata na nekadašnjeg zamjenika ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH Joze Leutara.

OGLAS

Izaslanik u Domu naroda Ilija Cvitanović neopravdanim je ocijenio napuštanje današnje sjednice bošnjačkih izaslanika, te dodao da je on podržao uvrštavanje na dnevni red Prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH, ali i da je protiv donošenja ovog zakona.

OGLAS

“Ovo je već peta sjednica u nizu da na isti način imamo raspravu po dva sata da li taj zakon treba biti na dnevnom redu. Danas bi se dogodilo da bismo oborili zakon i taj zakon bi otišao ad akta”, dodao je Cvitanović.

Cvitanović je rekao da je ovakvim potezom Klub Bošnjaka ovaj zakonski prijedlog “održao u životu”, zbog toga što će se on pojaviti na narednoj sjednici Doma naroda. “A da je danas oboren prilikom glasovanja, on bi završio svoj put”, dodao je Cvitanović.

Oglasi
LM