viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.09.23 @ 16:36
OGLAS

Na današnjoj sjednici Doma naroda BiH u raspravi oko donošenja Zakona o VSTV-u kao jednom od reformskih zakona na koje nas je obvezala Europska komisija, izaslanik SDA Šefik Džaferović je u raspravi, gdje je napomenuo kako je bošnjački klub u Domu naroda želio podržati donošenje zakona koji će imati europski karakter i da su na ustavno-pravnom povjerenstvu tekst zakona željeli popraviti “amandmanskim djelovanjem“, jer su svi bili protiv takvog zakona te najavio ukoliko ti amandmani budu prihvaćeni da će klub SDA podržati taj zakon.

Na njegovo izlaganje reagirala je izaslanica HDZ BiH u Domu naroda BiH Marina Pendeš koja je istaknula kako nije točno da su svi bili protiv prijedloga zakona nego da su protiv bili izaslanici SDA. Pendeš je napomenula kako se radi o reformskom zakonu te da je predloženo kompromisno rješenje u vidu prijedloga koji može dobiti podršku. Druga je stvar što se vama i SDA to ne sviđa te koristite ovakve rasprave da priskrbite alibi kojim će te zapravo sakriti to kako ste protiv europskog i reformskog puta BiH. Ovo Vijeće ministara u kratkom vremenu je više napravilo nego prethodno u 4 godine.

OGLAS

Podsjećamo, kako je danas na sjednici Doma naroda BiH usvojen prijedlog zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću kao jedan od uvjeta koje je Europska komisija stavila pred BiH na reformskom i europskom putu naše zemlje.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM