viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 20.09.23 @ 16:11
OGLAS

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ i predsjedateljica Kluba hrvatskoga naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Marina Pendeš u New Yorku je sudjelovala na obilježavanju 10. obljetnice djelovanja organizacije Women Political Leaders.

10. obljetnica okupila je žene političke lidere iz cijeloga svijeta u razmatranju dosadašnjeg djelovanja organizacije, zastupljenosti žena u politici diljem svijeta i predstojećem radu organizacije.

U obraćanju okupljenim liderima, predsjednica Pendeš istaknula je zahvalnost za predan rad organizacije, ali i istaknula izazove s kojima se žene susreću te korake potrebne kako bi se dalje osnažilo jače sudjelovanje žena u političkom životu. Prisutne je izvijestila o situaciji u Bosni i Hercegovini, ističući zastupljenost žena na liderskim pozicijama na svim razinama vlasti.

Prilikom događaja, Pendeš je razgovarala s brojnim predstavnicama političkog života iz cijeloga svijeta, uključujući Obiageli “Oby” Katryn Ezekwesili, predsjednicom Upravnog odbora organizacije te Silvanom Koch-Mehrin, predsjednicom Women Political Leaders organizacije, kao i Katrinom Fotovat iz State Departmenta i Melannem Verveer iz Georgetown Instituta za Žene, Mir i Sigurnost.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM