viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.03.24 @ 14:33
OGLAS

Izaslanica u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Marina Pendeš sudjelovala je u New Yorku, u okviru 68. sjednice Povjerenstva za položaj žena Ujedinjenih naroda, u panel – diskusiji na visokoj razini na temu „Zaštita demokracije u doba umjetne inteligencije – uloga žena u politici“.

Panel –  diskusija u organizaciji „Žena političkih lidera“ (WPL) bila je prigoda da se sudionici, kroz interaktivnu komunikaciju, suoče sa problemom online nasilja nad ženama u politici, kao i sa mogućnostima i izazovima korištenja vještačke inteligencije.

OGLAS

Sudionici panela razmijenili su iskustva i informacije o zakonodavnim mjerama koje je potrebno poduzeti u cilju suzbijanja i sprječavanja online nasilja nad ženama u politici, te nastojali da daju odgovor na pitanje kako donositelji odluka unutar međunarodne zajednice surađuju s ciljem sprječavanja online nasilja i osiguravanja sigurnog okruženja za žene u politici.

OGLAS

Tijekom rasprave bilo je riječi i o tome kako aktivno sudjelovanje žena u politici doprinosi funkcionalnijoj i inkluzivnijoj demokraciji, kao i o tome kako se žene u politici suočavaju sa izazovima korištenja vještačke inteligencije i online nasilja.

OGLAS

Povjerenstvo za položaj žena (CSR), u okviru čijeg zasjedanja je održana panel – diskusija, predstavlja funkcionalno globalno tijelo Ekonomskog i socijalnog vijeća Ujedinjenih naroda za kreiranje politika posvećenih promoviranju rodne ravnopravnosti i osnaživanju žena.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM