viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 04.03.24 @ 18:51

Osim parlamentarnih izbora, hrvatski birači ove godine biraju i nove predstavnike za Europski parlament, i to 9. lipnja, a kasnije u godini se očekuju i predsjednički izbori.

Završena je sjednica Predsjedništva HDZ-a, a kako Večernji list neslužbeno doznaje, na njoj je poručeno da će Hrvatski sabor biti raspušten najkasnije u petak, 22. ožujka. Nakon raspuštanja Sabora predsjednik Zoran Milanović raspisuje izbore u roku od 30 do 60 dana, što znači da bi građani na parlamentarne izbore mogli izići tijekom travnja ili svibnja. Premijer Andrej Plenković je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a potvrdio da su zajednički donijeli tri važne odluke.

OGLAS

“Prva strateška odluka je da će se izbori za Hrvatski sabor održati prije izbora za Europski paralement. Druga odluka je da će ovo biti zadnja sjednica Sabora prije njegova raspuštanja, a treća je da će izvještajni Sabor HDZ-a biti održan 17. ožujka u dvorani Lisinski”, rekao je. Dodao je i da će glavni tajnik stranke Krunoslav Katičić biti šef izbornog stožera HDZ-a i da će ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek biti članica izbornog stožera zadužena za izradu izbornog programa.

OGLAS

“Vlatko Vuković bit će nadležan za financije, Marko Milić bit će čelnik političko-medijske komunikacije, a glasnogovornik kampanje će biti Zoltan Kabok”, dodao je Plenković. Premijer je najavio i nositelje izbornih lista za nadolazeće izbore. On će, kazao je, nositi izbornu listu u 1. jedinici.

OGLAS

U drugoj će to biti predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Anđelko Stričak, varaždinski župan, u 3., ministar obrane Ivan Anušić u 4., ministar rada Marin Piletić u 5., ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u 6., ministar branitelja Tomo Medved u 7., ministar prometa Oleg Butković u 8., ministar pravosuđa Ivan Malenica u 9., ministar graditeljstva Branko Bačić u 10., a 11. će listu nositi državni tajnik Zvonko Milas. Dodao je da će Sabor biti raspušten najkasnije 22. ožujka.

“Partneri su upoznati s današnjim odlukama i podržali su ih kao parlamentarna većina, a osobito s obzirom na sjajnu suradnju koju smo ostvarili i u našem drugom mandatu”, dodao je.

Oglasi
LM