viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.03.24 @ 12:17

U Sudu Bosne i Hercegovine idućeg tjedna je planiran početak suđenja Dževadu Mlaći i Selmi Cikotiću, koji se terete za zločine nad ratnim zarobljenicima 1993. godine u Bugojnu.

Mlaćo je optužen u svojstvu predsjednika Ratnog predsjedništva općine Bugojno, a Cikotić u svojstvu zapovjednika Operativne grupe “Zapad” Trećeg korpusa Armije BiH. Statusna konferencija te početak suđenja Mlaći i Cikotiću su planirani za srijedu, 13. ožujka. Dan ranije je planiran početak suđenja Mirzi Kapiću, koji je optužen za terorizam, odnosno planiranje napada na džamiju.

OGLAS

Kapić se tereti da je sredinom 2023. godine – s ciljem ozbiljnog zastrašivanja stanovništva i destabilizacije društva, zajedno s njemu poznatim osobama, koristeći internet aplikacije putem mobilnog telefona – dogovarao i planirao napad na džamiju “Bosna” u Zenici.

OGLAS

U četvrtak, 14. ožujka, planirano je da se Miloš Lučić, bivši ministar za ljudska prava i izbjeglice, ali i Siniša Papaz, Dalibor Šehovac i Mirko Ristović, optuženi za zloupotrebu položaja ili ovlasti, izjasne o krivnji. Lučiću je na teret stavljena i pronevjera u službi.

OGLAS

Sljedećeg tjedna nastavljaju se suđenja za ratne zločine počinjene u drugim gradovima, javlja Detektor.

Oglasi
LM