viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 08.11.23 @ 10:00

Najveće neto primanje po osnovu radnog odnosa tokom devet mjeseci ove godine u RS isplaćeno je u Banja Luci, gdje je radnik u djelatnosti izgradnje hidrograđevinskih objekata za samo jedan mjesec zaradio skoro milijun maraka, pišu Nezavisne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prema podacima Porezne uprave RS, najveći iznos osobnog primanja je 983.026 KM, a u taj iznos su, osim plaće, uračunati i regres, topli obrok, prekovremeni rad, bonus, naknade i dodaci na uvjete rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se u obzir uzme podatak da je u rujnu prosječna plaća u RS iznosila 1.277 KM, ovom radniku isplaćeno je takvih 769 plaća.

– Drugo pojedinačno neto primanja po visini po osnovu radnog odnosa u iznosu od 251.769 KM ostvario je radnik u djelatnosti ostalog novčanog poslovanja, odnosno posredovanja – naveli su u Poreznoj upravi RS za “Nezavisne novine”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za mjesec dana rada plaću vrijednosti 107.462 KM primio je radnik u djelatnosti trgovine na veliko duhanskim proizvodima čije se sjedište poslodavca nalazi u Istočnoj Ilidži.

Među pet najvećih plaća ove godine našle su se i plate od 98.078 KM i 96.499 KM isplaćene u Banja Luci u oblasti djelatnosti bolnica, odnosno ostalog novčanog poslovanja – posredovanja.

Oglasi
LM