viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 12.01.24 @ 14:49

Iz MUP-a Županije Sarajevo potvrđeno je za Klix.ba da službenici Postrojbe za promet postupaju po slučaju influencerice iz Sarajeva Adne Helić koja je vozila više od 100 kilometara na sat kroz Haliloviće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema snimku kojeg je Adna Helić, influencerica i privatna poduzetnica, objavila na svome Instagram profilu kako u naseljenom području gdje je ograničenje 60 kilometara na sat vozi 108 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Zakonu o sigurnosti prometa kazna za prekoraćenje brzine više od 30 km na sat od dozvoljene je dva kaznena boda, 400 KM i dva mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom. Novčana kazna ukoliko se plati u roku sedam dana je 50 posto propisanog iznosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Otvoreno hvaljenje nesavjesnom vožnjom javni je šamar i ponižavanje i građana, ali i policije. Očekujemo da policija hitno reagira i javno obznani šta je točno uradila u ovom slučaju. Očigledno je da snimanje i objavljivanje samog sebe u prekršaju govori da ne postoji strah od sankcije. Moramo sebi priznati da je sustav sankcioniranja prometnih prekršaja zakazao i da je povjerenje građana u njega izgubljeno. Pozivamo policiju da što prije vrati izgubljeno povjerenje”, kazala je zastupnica Naše stranke u Saboru Županije Sarajevo Sanela Klarić.

Oglasi
LM