viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 14.03.24 @ 14:56

U Beču je traje panel-rasprava o budućnosti BiH gdje sudjeluju lider SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović i Nermin Nikšić, lider SDP-a. 

Panel-rasprava na visokoj razini o budućnosti BiH u kontekstu njenog europskog puta prilika je da se pošalje jedinstvena poruka partnera u vlasti o posvećenosti europskom putu, ali i za međunarodne aktere sa sjedištem u Beču da bolje razumiju kompleksnost unutrašnjih odnosa u BiH, rekao je veleposlanik BiH u Austriji Siniša Bencun. 

OGLAS

Prvi zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović rekao je  da je siguran u pozitivan odgovor kada je riječ o europskom putu BiH. 

OGLAS

Čović je zahvalio svima koji su sudjelovali u usvajanju svih zakonskih rješenja potrebnih za ispunjavanje uvjeta za dobivanje pregovaračkog statusa.

OGLAS

“Moramo pripremiti BiH za proces koji se odnosi na parlamentarnu demokraciju”, rekao je Čović tijekom obraćanja na panel-raspravi o budućnosti BiH u kontekstu njenog europskog puta.

On je podsjetio da je bošnjački narod četiri puta iskoristio da bira svog predstavnika u Predsjedništvu BiH, istaknuvši da je to najveće iskušenje BiH kada je riječ o EU i položaju sva tri konstitutivna naroda

“Hrvatski narod je zakinut da ima svoje predstavnike u diplomatskoj mreži. S druge strane, Ustav precizno definira monetarnu ulogu Predsjedništva. Jednako tako hrvatski narod je 16 godina zakinut za ta imenovanja”, ukazao je Čović i dodao da se to može korigirati izmjenama Izbornog zakona.

Oglasi
LM