viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.04.24 @ 12:00
OGLAS

U vijećnici Općine Grude danas je održan dvadeseti sastanak Koordinacije načelnika/gradonačelnika i predsjednika županijskih vlada nakon kojeg su potpisani ugovori o provedbi projekta potpore Hrvatima u BiH u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice.

Domaćin sastanka, načelnik Gruda Ljubo Grizelj podsjetio je kako su sastanci Koordinacije dobra prilika de se između predstavnika vlasti različitih razina razmjene informacije o aktualnoj društveno-političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

OGLAS

– Uvijek imamo gosta iz Republike Hrvatske koji nas informira što priprema Vlada i druge institucije u RH. O aktualnoj informaciji nas informiraju naši najviši politički dužnosnici, a o programima i projektima informiraju nas ministri u vladama na svim razinama. Svaka naša sredina iskoristila je priliku i ove naše koordinacije daju svoj rezultat – rekao je Grizelj. Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas dodao je kako je na sastanku u Grudama napravljena retrospektiva onoga što je učinjeno u proteklih osam godina na realizaciji projekata koji se financiraju uz potporu Republike Hrvatske.

OGLAS

– Po onome što sam čuo od predstavnika Hrvata u cijeloj Bosni i Hercegovini, ta suradnja ima smisla, a tragovi suradnje vide se u cijeloj Bosni i Hercegovini. Jutros smo potpisali ugovor o obnovi gimnazije u Širokom Brijegu. Važno je da jedni druge razumijemo i uvažavamo te da radimo s punim povjerenjem – rekao je Milas.

OGLAS

Nakon sastanka Koordinacije uslijedilo je svečano potpisivanje i uručivanje ugovora za provedbu projekta potpore Hrvatima u BiH u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice u ovoj godini. Milas je naglasio kako se radi o projektima usmjerenim na najpotrebitije, djecu s poteškoćama u razvoju, starije osobe i druge ranjive kategorije. Državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH Ivan Vidiš rekao je kako su danas potpisana 43 ugovora kroz koja će se nuditi i financirati širok spektar usluga koji je građanima iznimno važan.– Tu prije svega mislim na infrastrukturu u lokalnim sredinama, socijalne usluge, institucionalne, izvaninstitucionalne usluge. Ovo je nešto što će građani osjetiti na najbolji mogući način. Prošle godine imali smo ugovore u vrijednosti od milijun eura, a ove godine smo došli na dva milijuna eura. Kroz naš rad svjesni smo koliko je važno građanima pružiti široku paletu skrbi i usluge. Vjerujem da ćemo i iduće godine nastaviti ovu suradnju – poručio je Vidiš.Na kraju je izrazio zadovoljstvo što je do sada preko 300 milijuna eura alocirano za pomoć Hrvatima izvan Republike Hrvatske, a posebice onima koji žive u Bosni i Hercegovini, prenosi FENA.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM