viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 03.05.24 @ 08:58
OGLAS

Prvosvibanjski praznici koje su brojni građani uvezali s predstojećim vikendom u znaku su povećanog broja turističkih dolazaka i noćenja u cijeloj Hercegovini.

Potvrđuju to i podaci s popularnih internet-platformi za rezervaciju smještaja, prema kojima je više od 70 posto kapaciteta popunjeno, ali i informacije turističkih zajednica i udruženja. Također, u prilog tome svjedočile su ogromne kolone vozila na cestama i autocestama prema jugu BiH. Tako je u Neumu upravo 1. svibanj označen kao početak prave sezone, a prema tvrdnjama tamošnjih turističkih radnika, osim hotela čiji su smještajni kapaciteti između 60 i 70 posto popunjenosti, i u privatnom smještaju se bilježe dobri rezultati. Uz domaće goste, čiji se pojačani dolazak očekuje u špici sezone, u Neumu trenutno borave gosti iz Francuske, Poljske i Njemačke, kao i skandinavskih zemalja.

OGLAS

– Očekivanja od sezone su odlična. Sama špica trebala bi biti rasprodana kao i svake godine, tako da već imamo neku projekciju kako će sezona izgledati – izjavio je Davor Krešić iz Udruženja hotelijera Neum. Također, veliki broj stranih gostiju boravi u Međugorju, ali i u Mostaru, gdje je zabilježen porast broja noćenja domaćih turista za prvosvibanjske praznike. Upravo su praznici otvorili sezonu iznajmljivanja brojnih kuća i vila za odmor, pogotovo u okolini Mostara. – I prije prvosvibanjskih praznika evidentirali smo porast broja dolazaka i noćenja u skoro svim mjestima u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Međutim, konkretne pokazatelje ćemo imati naknadno. U svakom slučaju, očekivanja od ove sezone su zaista velika – kazali su iz Turističke zajednice HNŽ.

OGLAS

Da je broj turističkih dolazaka u konstantnom porastu u FBiH, pokazuju i statistički podaci. Prema posljednjim za ožujak, ukupan broj dolazaka turista iznosio je 67.315, što je za 2,1 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, a u odnosu na veljaču 2024. godine veći je za 9,1 posto. Sudjelovanje domaćih turista je 32,8, a stranih 67,2 posto. Velika očekivanja za ovu sezonu turistički radnici imaju i zbog bolje zračne povezanosti Aerodroma Mostar. 

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM