viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.04.22 @ 15:40

Mustafa Trakić, član Upravnog odbora Saveza udruženja umirovljenika FBiH, za Faktor je kazao da će se prema informacijama koje su oni dobili mirovine redovno uskladiti u ovoj godini za 7,33 posto.

– Danas se donosi odluka o redovnom usklađivanju u Federaciji BiH. Provjerena informacija koju mi imamo jeste da će se mirovine uskladiti za 7,33 posto, a ne kako je ranije najavljivano za osam posto, uz obećanje da će uz izvanredno povećanje koje će biti za neka dva mjeseca tih 0,7 posto biti namireno – rekao nam je Trakić i dodao:

– Nas boli što povećanje nije za osam posto. Umirovljenici u Zeničko-dobojskoj županiji su ogorčeni, razočarani jer sam ja i predsjednik Saveza umirovljenika ZDZ.

Prema Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju, redovno usklađivanje je svake godine 15. travnja, te se isplaćuje u svibnju uz travanjsku mirovinu, i to retroaktivno od 1. siječnja. Dakle, uz mirovinu za travanj, umirovljenici će u svibnju dobiti razliku za prva tri mjeseca.

Pojašnjenja radi, ako je usklađivanje (povećanje) za 7,33 posto, onda će onima koji imaju najnižu mirovinu 382 KM, ona biti povećana za 28 KM, pa će iznositi 410 KM. Uz to će po 28 KM dobiti za prva tri mjeseca ove godine

 

Oglasi
LM