viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 28.06.23 @ 17:11

Modni lanac Gerry Weber se već duže vremena nalazi u financijskim poteškoćama. Sada je poznato kako će modni lanac zatvoriti 122 od 171 poslovnice, te će dio radnika biti otpušten.

Posrnuli proizvođač odjeće Gerry Weber planira zatvoriti većinu svojih trgovina u Njemačkoj u slijedećim mjesecima, navode njemački mediji.

Ukupno 122 od 171 poslovnica kompanije bit će zatvorene do kraja septembra ove godine u sklopu procesa restrukturiranja, objavila je kompanija.

Ukidanje 400 radnih mjesta

Time će se također ukinuti oko 350 radnih mjesta radnika koji su radili na puno radno vrijeme. Dodatnih 75 radnih mjesta ukinut će se u Halleu, pišu njemački mediji a prenosi Fenix magazin.

,,U budućnosti će se kompanija više fokusirati na veleprodaju i tako se vratiti svojim korijenima”, rekla je šefica firme.

Kompanija će zatvoriti sve neprofitabilne poslovnice u Njemačkoj.

Financijski problemi traju već duže vremena

Kako pišu njemački mediji, kompanija se više godina bori s financijskim problemima i opstankom na tržištu.

U travnju je Gerry Weber International AG podnio zahtjev sudu u Essenu za pokretanje postupka restrukturiranja u skladu sa zakonom o stabilizaciji i restrukturiranju poduzeća (StaRUG).

Ubrzo nakon toga, Gerry Weber Retail GmbH, u čijem je sastavu podružnica, podnio je zahtjev za stečaj u samoupravi. U ponedjeljak je otvoren stečajni postupak.

Prije nešto više od tri godine Gerry Weber je spašen od bankrota, pišu njemački mediji.

Oglasi
LM