viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 01.02.24 @ 08:38

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto jučer je u svojemu uredu primila Ivana Garića iz viteške Udruge “Osmica”, ujedno i jednog od stradalnika zločina u kojemu je život izgubilo osam djece iz Viteza, a više ih je ranjeno.

U vrlo iskrenom i nadasve ljudskom razgovoru bez ikakvih politizacija, jer cilj naše udruge je zajedništvo bez obzira na politička opredijeljena i trajno očuvanje pijeteta prema žrtvama rata. Teme razgovora su bile upoznavanje sa radom Udruga “Osmica” Vitez, ciljevima kao i problemima na koje nailazimo u nastojanju trajnog očuvanju i zaštite spomen mjesta “Osmica” s posebnim pijetetom. Ovim putem se zahvaljujemo na izdvojenom vremenu, razumijevanju kao i podršci u daljnjem radu udruge, priopćeno je iz Udruge Osmica.

Facebook

Udruga je osnovana radi trajnog i neprekidnog djelovanja u cilju čuvanja sjećanja na djecu žrtve rata, s posebnim naglaskom na osmero djece koja su poginula od agresorske granate dana 10.06.1993.godine u Vitezu, dok su se bezbrižno igrali na košarkaškom igralištu

OGLAS

Oglasi
LM