viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.05.24 @ 07:56
OGLAS

Predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara, danas je posjetila Samostan i crkvu Svetog Franje u Gučoj Gori pokraj Travnika, gdje se susrela s gvardijanom samostana, fra Davorom Petrovićem.

Tijekom obilaska, predsjednica se upoznala s bogatom poviješću crkve i samostana, kao i s uništavanjem i razaranjem koja su pratila oba objekta tijekom Drugog svjetskog i Domovinskog rata. Gvardijan Petrović istaknuo je trenutne potrebe samostana i crkve, uključujući sanaciju krova, zidova i drugih infrastrukturnih elemenata.

OGLAS

“Samostan Svetog Franje je važan dio naše kulturne i duhovne baštine, i vitalno je da svi podržimo njegov opstanak, obnovu i život,” izjavila je predsjednica Bradara. Tijekom posjeta Gučoj Gori, predsjednica Bradara susrela se s članovima zajednice “Nanovo rođeni” iz Zagreba. Razgovor je bio usmjeren na razmjenu iskustava o njihovim dosadašnjim projektima i planovima za budućnost, posebice na aktivnostima vezanim za Hrvate u BiH, s fokusom na dokumentiranje njihovog progona i pogibije.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM