viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 19.12.23 @ 13:46

Novoimenovana veleposlanica Švedske u Bosni i Hercegovini Helena Lagerlöf posjetila je danas predsjednicu Federacije BiH Lidiju Bradara.
Ova nastupna posjeta odnosno radni sastanak iskorišten je za upoznavanje ali i razmjenu informacija o nastojanjima i djelovanju Veleposlanstva s jedne, te stanju u Federaciju općenito ali najviše, europskom putu BiH s druge strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veleposlanica Lagerlöf je kazala kako su veze dvije države jake, između ostaloga i zbog bh dijaspore koja je, dodala je, dobro integrirana.
Jedan od glavnih ciljeva djelovanja Veleposlanstva je i pomoć Bosni i Hercegovini na putu ka EU, uključujući i onu financijsku. Drugi prioritet je svakako gospodarska razmjena, posebno pomoć švedskim tvrtkama odnosno poduzetnicima koji imaju korijene iz BiH, da ulažu u ovu zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Bradara je kazala kako što se nje tiče, BiH jest i bit će dio europske obitelji te kako sve razine, od državne, pa do lokalnih, rade na tome odnosno trude se stvoriti bolje uvjete za život.
Što se Federacije tiče, odnosno su stabilni kazala je, a trenutni prioritet broj jedan je svakako usvajanje proračuna za narednu godinu.

Oglasi
LM