viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.02.24 @ 18:46

Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, Lidija Bradara, posjetila je danas Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, gdje se sastala s državnim tajnikom, Zvonkom Milasom.

Razgovaralo se o projektima od vitalnog značaja za Hrvate u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na one u Federaciji BiH. Tijekom sastanka, predsjednica Bradara izrazila je duboku zahvalnost za kontinuiranu pomoć koju Republika Hrvatska pruža Hrvatima u BiH, ali i drugima, što nije samo znak dobrosusjedske suradnje već i ispunjenje ustavne obveze Republike Hrvatske.

Oglas

Zahvaljujući odgovornoj politici i brizi koju Vlada Republike Hrvatske, predvođena premijerom Andrejom Plenkovićem, demonstrira prema Hrvatima izvan svojih granica, sredstva namijenjena potpori su višestruko povećana.

“Tajnik Milas je rado viđen gost diljem BiH i Ured koji predstavlja je dao nemjerljiv doprinos mnoštvu strateških projekata od važnosti za hrvatski narod”, kazala je predsjednica Bradara, koja je naglasila kako je ovo povećanje sredstava odraz snažne posvećenosti i solidarnosti te je izrazila očekivanje da će se takva podrška nastaviti i u nadolazećim godinama, omogućavajući time daljnji razvoj i prosperitet Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvijek nam je drago ugostiti drage goste, predstavnike Hrvata u BiH te razmijeniti informacije o aktualnim događanjima. Raduje me da će i gospođa Bradara kao predsjednica Federacije BiH nazočiti večerašnjoj promociji monografije važne za hrvatski narod Konjica i okolice, jednog vrijednog projekta na koji smo kao Ured jako ponosni”, rekao je državni tajnik Milas. Zaključno, razgovori su potvrdili zajedničku predanost daljnjem jačanju veza i suradnje između Republike Hrvatske i Hrvata u Bosni i Hercegovini, s ciljem ostvarivanja zajedničkih interesa i dobrobiti.

Nakon susreta s državnim tajnikom Zvonkom Milasom, Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine nazočit će večeras predstavljanju monografije „Klis – Neretvica, župe Obri, Podhum/Žitače i Solakova Kula“, čiji je autor Ivan Anđelić, istaknuti ravnatelj Hrvatskog leksikografskog instituta BiH. Predstavljanje će se održati u prestižnoj dvorani Jure Petričevića, u sjedištu Matice Hrvatske u Zagrebu.

Oglasi
LM