viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 28.09.23 @ 14:56

U Neumu je počelo redovito peto izdanje Kongresa o katastru u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Geodetskog društva Herceg Bosne (GDHB). Kongres traje do 29. rujna i održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Federacije BiH Lidije Bradare. Predsjednica Bradara je u svom pozdravnom govoru istaknula važnost i napredak sektora zemljišne administracije Bosne i Hercegovine, kao i cjelokupni doprinos društvu kroz postignute rezultate i implementirane projekte.

“Podaci su temeljni gospodarski resurs u stvaranju blagostanja zemlje i teško je razvijati bilo koji lanac vrijednosti bez razvijene sposobnosti prikupljanja , analiziranja i dijeljenja podataka. Zahvaljujući projektima koje realizirate u Federaciji BiH  prepoznati ste kao jedan od uspješnijih sektora. Zato čestitam na suradnji koju ste razvili između Federalne geodetske uprave, geodetskih društava, privatnog sektora i geodetskih studija” kazala je između ostaloga predsjednica Bradara.

Kroz planiranih šest sesija Kongresa bit će predstavljene aktivnosti Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, ukupno dvadeset tri pristigla rada te tri pozvana predavanja.

Kongres će sudionicima omogućiti uvid u aktualno stanje katastra, zemljišne administracije i dostignuća na tom polju, kako na području BIH, tako i u zemljama okruženja.

Oglasi