viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.08.21 @ 12:49
OGLAS

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas je održalo izvanrednu sjednicu kojoj su prisustvovali predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine primilo je k znanju informaciju Ministarstva sigurnosti BiH o djelovanju kanadera iz Republike Hrvatske na gašenju požara u Širokom Brijegu, na osnovu bilateralnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, piše Fena.

OGLAS

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine traži od Ministarstva sigurnosti BiH da u budućim situacijama ispita mogućnost angažmana istih ili sličnih letjelica na gašenju požara i pomoći civilnim organima na teritoriji Bosne i Hercegovine. Također, od Ministarstva sigurnosti BiH se traži da nastavi sa ovakvom vrstom prakse, pozivajući se na bilateralne ugovore i sporazume sa susjednim državama, te druge dostupne međunarodne mehanizme i da hitno reagira, u slučaju bilo kakve dojave, u gašenju požara na teritoriji Bosne i Hercegovine.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM