viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 04.04.24 @ 19:42
OGLAS

Elektroprivreda Bosne i Hercegovine (EP BiH) donijela je odluku o privremenom prekidu rada u Rudniku mrkog uglja (RMU) Zenica, potvrdio je Feni Nedžad Duraković, predsjednik Sindikata pogona “Raspotočje” u RMU Zenica.

Rudari tog pogona su 6. ožujka ove godine zbog kašnjenja plaća za siječanj i veljaču stupili u radnički neposluh, a prošlog je tjedna završen elaborat o stanju u RMU Zenica, kojim bi se trebao dati odgovor da li je moguće rentabilno proizvoditi ugalj u zeničkom rudniku.

OGLAS

,,Ovakva odluka, koja je na snagu stupila danas, može biti na snazi najduže godinu dana. Ne znači da će toliko i biti na snazi, odnosno očekujemo da će znatno ranije biti poznata sudbina našeg radnika. Radnicima će u toku primjene ove odluke biti isplaćivane zakonom propisane minimalne naknade. Ne znamo koliko će to iznositi”, ukazao je Duraković.

OGLAS

Najavio je da bi zenički rudari do sutra ili najkasnije u ponedjeljak, 8. travnja, trebali dobiti plaće i naknade za topli obrok za siječanj i veljaču. U svibnju prošle godine je donesena odluka o obustavi radova i u pogonu “Stara jama”, koji bi tokom ove godine trebao biti i definitivno zatvoren. Do tada će, kako je napomenuo Duraković, rudarske inspekcije vršiti obvezne kontrole stanja u tim objema jamama.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM