viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.01.24 @ 23:27

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić komentirao je najaktualnija događanja u državi.

Komentirao je aktualnu vlast, ali i raspakivanje Sky aplikacije.

OGLAS

On je u gostovanju na Face televiziji komentirao nedavno uhićenje suspendiranog predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca i bišeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića.

OGLAS

Rekao je da je Debevec izabran za predsjednika Suda BiH tako što je bio jedini kandidat te da je sada utvrđeno da je predsjednik Suda kriminalac.

OGLAS

Pitao je zar bi pošten čovjek krio šifru svog telefona.

,,Vjerujem u sposobnost agencija i ta šifra će se otvoriti i zatresti državu”, rekao je Radončić.

Podnošenje ostavke

Na pitanje zašto do sada nije otvorena, odgovorio je da je to stvar posjedovanja tehničkih alata.

,,Sky je otvoren pet posto i tek će se otvoriti. Sky nije bh. proizvod, radi se o akciji u kojoj je sudjelovalo 50 nacionalnih policija i obavještajnih službi i nitko vas ne može ubaciti, ali ne može ni izbaciti”, istaknuo je.

Rekao je da je na ovoj aplikaciji radio veliki broj relevantnih institucija i obavještajaca te da nitko od njih ne bi dozvolio da se njihov posao kompromitira na način da se nečija imena brišu.

,,Tko je u Skyju, ostaje u Skyju”, rekao je Radončić.

Podsjetio je da je 2020. godine podnio ostavku na poziciju državnog ministra sigurnosti zbog migrantske krize i respiratora.

,,Rekao sam da ne mogu sudjelovati u krađi da se za ventilator, a ne respiratore, daje 10 milijuna maraka”, istaknuo je Radončić.

Dodao je da je istovremeno bio na čelu tima za zaštitu i spašavanje i da nije mogao gledati kako toplomjer koji košta 30 maraka plaćaju 3.000 KM.

Situacija u Sarajevu

Također je kazao da neće komplimentirati strankama Trojke onda kada to ne treba. Za člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića je kazao da se nada da neće biti konfliktna politička osoba.

Rekao je i da je Elmedin Konaković odličan ministar vanjskih poslova te da se s njim poslala poruka da su Bošnjaci prozapadno orjentirani.

Istaknuo je da SBB ne želi da bude ni Trojka, a ni SDA.

,,Ja ću uvijek javno reći za Sarajevo, stagnacija je u razvoju, nemate dvije longitudinale, nemate pet transferzala, nemate ozbiljnih investicija. Nije kriva SDA nego gospodin Konaković jer je on bio premijer ispred SDA, a nakon toga raznih koalicija, najviše je proveo u županiji i ništa nije uradio. Imate premijera Uka koji je jedno dijete čiji proračun izgleda kao prepisan srednjoškolski rad”, rekao je Radončić.

Smatra da je na tu poziciju trebala doći osoba koja posjeduje bolje reference.

,,Nisam ovdje da komplimentiram ekipi koja se zove Trojka tamo gdje nemate rezultat niti ću to raditi. Imate i kod gospodina Nikšića, dvije milijarde se duguje nekim fondovima, Fondu solidarnosti, obveza je da se godišnje uplati 200 milijuna, oni su uplatili 50 milijuna i javno se diče ko da su uplatili deset puta veći iznos”, istaknuo je Radončić.

Smatra da vlast treba usmjeriti snage ka ekonomskom napretku te je istaknuo optimizam.

,,Mene su kao ministra sigurnosti od 2012. godine pet puta pitali hoće li biti rat, mislim da imamo dovoljno mudar narod i dovoljno mudre ljude i da rata neće biti i da se treba okrenuti investicijama razvoju i da je najvažnije da je izborom Trojke na vlasti, to je personifikacija nove političke opcije čiji je rodonačelnik, da budem neskroman SBB, BiH uz pomoć stranaca trasirala jedan novi put”, rekao je, između ostalog, Radončić.

Oglasi
LM