viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 04.06.22 @ 17:27

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo danas je održana vježba, simulacija udesa aviona sa 30 putnika i članova posade.

Kako su priopćili iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo, vježba je održana pod nazivom “Nesreća aviona u krugu Međunarodnog aerodroma Sarajevo – Red Wing 9”. Riječ je o simulaciji pada aviona, a koja je održana na vatrogasnom poligonu aerodroma.

OGLAS

Akcije su usklađene sa, kako je navedeno, planom mjera i postupaka u izvanrednim situacijama i podrazumijevaju angažman uposlenika Aerodroma, Hitne pomoći, Profesionalnog vatrogasnog puka, Postrojba Aerodrom i Postrojba Stup, Granične policije i prvi put Profesionalne vatrogasne postrojbe Istočno Sarajevo te Policijske Uprave Istočno Sarajevo.

OGLAS

Napomenuto je da je Međunarodni aerodrom Sarajevo obvezan da ovakvu vježbu izvede svake dvije godine. Simulacija nesreće i cjelokupna vježba za cilj ima, kako je istaknuto, provjeru sposobnosti osoblja i operativnosti važećeg plana mjera i postupaka u izvanrednim situacijama, prenosi Klix.

OGLAS

Stožer akcije, koji je svo vrijeme pratio ovu vježbu, je simulaciju ocijenio uspješnom te je pohvalio spremnost, koordinaciju i suradnju svih sudionika, koja se i ovoga puta pokazala na visokom nivou, priopćili su iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Oglasi
LM