viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 27.03.24 @ 21:30

Kuhinja je koštala 4.000 KM, namještaj, 7 tisuća, potpuno nove instalacije, podovi, dječje sobe i čak se ne završi sve, kaže Mustafa iz Sarajeva.

Renoviranje stana postaje sve češća potreba među građanima Bosne i Hercegovine, ali sa sobom nosi i određene troškove. Prema najnovijim procjenama, renoviranje stana u BiH može koštati između 20.000 i 25.000 KM, uzimajući u obzir različite faktore kao što su materijali, radna snaga i druge usluge.

OGLAS

Renoviranje stana postaje sve prisutnija tema među građanima Bosne i Hercegovine koji žele osvježiti svoj životni prostor ili poboljšati njegovu funkcionalnost. Međutim, važno je imati na umu da renoviranje stana može biti financijski zahtjevan poduhvat, piše Crna Hronika. Prema riječima Mustafe, troškovi renoviranja njegovog stana od 74m2 bila su upravo, oko 25.000 KM.

OGLAS

Kuhinja je koštala 4.000 KM, namještaj, 7 tisuća, potpuno nove instalacije, podovi, dječje sobe i čak se ne završi sve, kaže Mustafa iz Sarajeva. Dodaje da ovi troškovi uključuju različite stavke kao što su materijali, radna snaga, usluge profesionalaca i druge potrebne stavke. Materijali poput keramičkih pločica, boja, podova i sanitarija mogu značajno doprinijeti ukupnim troškovima renoviranja.

OGLAS

Uz to, troškovi mogu varirati ovisno o obimu radova i vrsti renoviranja koja se planira. Na primjer, renoviranje kuhinje ili kupatila obično zahtjeva više financijskih sredstava u poređenju s manjim popravcima ili estetskim promjenama. Iako renoviranje stana može biti skup poduhvat, mnogi građani smatraju da je ulaganje u poboljšanje vlastitog doma vrijedno truda i novca. Osjećaj svježine i udobnosti koji donosi renovirani prostor često nadmašuje troškove, pružajući stanarima osjećaj zadovoljstva i ponosa u svom domu.

Oglasi
LM