viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 29.09.23 @ 11:31

Bivši načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić podnio je zahtjev za isplatu “bijelog kruha”. Potvrđeno je da će on godinu dana primati iznos u visini plaće koju je primao dok je bio na javnoj funkciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjedatelj Općinskog vijeća Stari Grad Seid Škaljić rekao je za Klix.ba da je jučer na protokol Općine stigao zahtjev Hadžibajerićevog odvjetnika za ostvarivanje ovog prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Trenutni zakon je takav da on ima pravo na to. Definirano je da na osnovu radnog staža ima pravo isplate plaća u trajanju od jedne godine. Zakon nije tretirao slučajeve kada je osoba u pritvoru”, objašnjava Škaljić.

Kako se doznaje, već je zasjedalo Povjerenstvo za izbor i imenovanja i izglasano je udovoljavanje ovom zahtjevu. Međutim, sve i da je Povjerenstvo odbilo zahtjev, kako je objašnjeno, njihova odluka bi na Sudu bila oborena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hadžibajerićev odvjetnik se pozvao na članak 12. Zakona o prestanku mandata načelnika u FBiH. Hadžibajrić je uhićen u okviru akcije “Start”, a tereti se za organizirani kriminal. Sa pozicije načelnika je smijenjen 23. srpnja na održanom referendum.

Oglasi
LM