viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 04.04.24 @ 10:05

Američke sankcije na kojim se nalaze brojne osobe u Bosni i Hercegovini uzimaju sve više maha.  Nakon što su banke u FBiH, ali i u RS-u, blokirale račune crnolistašima, kako i same ne bi završile na crnoj listi, Avaz doznaje da su se pojedini crnolistaši našli u novim problemima. 

Naime, pojedine osiguravajuće kuće za registraciju vozila u Federaciji odbile su suradnju sa najmanje, kako saznajemo, dvije osobe sa crne liste. A sve zbog toga kako bi izbjegle potencijalnu opasnost da i same budu sankcionirane. Ustvari, osiguravajuća društva slijede samo postupke Agencije za bankarstvo, ali i banaka u Federaciji koje ne žele imati nikakvu poslovnu suradnju sa osobama koje su “kaznile” Sjedinjene Američke Države. 

OGLAS

Podsjećamo, na crnoj listi u Federaciji Bosne i Hercegovine nalaze se Marinko Čavara, Fadil Novalić, Osman Mehmedagić Osmica, Diana Kajmaković, Gordana Tadić, Amir Zukić, Mirsad Kukić, Asim Sarajlić. U prijevodu, nakon što su ostali bez plaća, ali kako stoje i stvari i mirovine u slučaju Osmice, sada ove osobe ne mogu na svoje ime ni registrirati automobil. 

OGLAS
Oglasi
LM