viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 08.06.21 @ 10:51

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival (SFF) bit će održan od 13. do 20. kolovoza.

Dvadeset sedmo izdanje, nadaju se organizatori, bit će održano u formatu sličnijem onom na koje smo navikli prije pandemije koronavirusa.

OGLAS

Prošlogodišnji SFF održan je u online izdanju, a zbog poboljšanja situacije raste i optimizam.

OGLAS

“Radujemo se susretu s publikom, gostima i filmskim profesionalcima. Festival ponovno otvara vrata za publiku, ali naravno – sve u skladu s epidemiološkim mjerama i zdravstvenom situacijom”, rekla je glasnogovornica festivala Andrijana Copf.

OGLAS

Više informacija o 27. izdanju SFF-a bit će dostupno uskoro.

Od ove godine bit će i nešto novo na SFF-u. Naime, Sarajevo Film Festival uspostavlja novu kategoriju nagrada: Srca Sarajeva za TV serije, sa željom da promovira najkvalitetnije regionalne televizijske serije i njihove autore, glumce i glumice, te da potakne njihov međunarodni plasman.

U konkurenciju za nagrade ulaze TV dramske serije i komedije premijerno prikazane u periodu od 1. rujna 2019. do 31. svibnja 2021. iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova i Slovenije.

O dobitnicima nagrada u kategoriji TV serija odlučivat će žiri od više stotina filmskih i televizijskih profesionalaca sa područja bivše Jugoslavije. Najbolja ostvarenja izabrat će online glasanjem po uzoru na slične svjetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija. Ovogodišnji žiri će biti nukleus strukovne akademije koja će u budućnosti donositi odluke o nagradama.

Nagrade za najbolja ostvarenja bit će dodijeljene u kategorijama: najbolja dramska serija, najbolja komedija, najbolji kreator/i serije, najbolja glumica, najbolji glumac i zvijezda u usponu. Posebna svečanost dodjele nagrada bit će održana za vrijeme 27. Sarajevo Film Festivala.

Sarajevo Film Festival u CineLink Drama programu već nekoliko godina radi na razvoju i promociji visokokvalitetnih televizijskih serija. U sklopu programa Pretpremijere serije na Sarajevo Film Festivalu ekskluzivno se prikazuju premijerne epizode serija iz regiona, među kojima su prikazane i prve epizode serija “Besa”, “Senke nad Balkanom”, “Grupa”, “Novine”, “Jezero” i mnogih drugih.

Oglasi
LM