OGLAS
Vrijeme objave: 15.03.24 @ 08:17
OGLAS

Ako se po jutru dan poznaje ova godina bi mogla biti rekordna za najveći aerodrom u BiH. Naime, aerodrom u Sarajevu je u siječnju i veljači ove godine zabilježio rekordan broj putnika u posljednje 23 godine.

OGLAS

Statistika kaže da je broj putnika u siječnju iznosio 77.454, dok je u veljači sarajevski aerodrom operirao sa 75.112 putnika. U tom periodu obavljene su 1.747 aviooperacije. Poređenja radi, u siječnju 2023. godine broj putnika je iznosio 61.068, dok je u veljači te godine broj putnika iznosio 56.979. Sve ranije godine su bile još slabije kada je u pitanju broj putnika.

Iz Sarajeva će se ove godine moći letjeti na 30 odredišta, a prava ekspanzija očekuje se od travnja do kraja ljetne sezone. Od travnja iz Sarajeva počinje letjeti i Ryanair i to za Milano, Brisel, Memingen, Geteborg i London, a tokom ljeta i za Solun. Tokom ljetne sezone bit će uspostavljena i direktna linija do Kopenhagena, a potvrđene su linije i sa Oslom i Stockholmom, a tu su i najavljene linije za Atenu i Varšavu. Treba istaknuti kako je i vlast Županije Sarajevo izdvojila sredstva za subvencije, što su određene kompanije i iskoristile.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM