viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 02.04.24 @ 16:20

Tvrdnja hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da je odnos “Amerikanaca prema statusu Hrvata u BiH neprijateljski” je apsurdna, odgovoreno je danas Feni iz Ureda za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD.

Kako ističu, politika Sjedinjenih Država prema Bosni i Hercegovini dosljedna je duže od tri decenije.
– Podržavamo suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter BiH koja se sastoji od dva entiteta i u kojoj žive tri konstitutivna naroda i ostali. Naš angažman širom BiH podržava ovaj cilj. Sjedinjene Države će i dalje biti uz sve ljude u BiH – Bošnjake, Hrvate, Srbe i ostale – dok rade na jačanju demokracije svoje zemlje, razvoju privrede i osiguranju mjesta koje njihova zemlja zaslužuje u euroatlantskoj zajednici zemalja – navodi se u odgovoru.

OGLAS

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je u ponedjeljak, u jeku predizborne kampanje za parlamentarne izbore u Hrvatskoj, da je odnos Europske unije i Sjedinjenih Država prema Hrvatima u BiH “neprijateljski” i prozvao je premijera Andreja Plenkovića da to pitanje nije rješavao jer se “nije htio zamjeriti” Europskoj komisiji.

OGLAS

– Odnos Europske unije i Amerikanaca prema statusu Hrvata u BiH je neprijateljski. Da ne upotrijebim neku jaču riječ – neprijateljski. To što se onemogućava Hrvatima u BiH je zaista postalo pitanje i hrvatskog državnog ponosa. To nije pitanje rata i mira i to nije pitanje oko kojega itko u Bruxellesu razbija glavu – rekao je Milanović novinarima u Gradecu.

OGLAS

Oglasi
LM