viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 27.05.24 @ 18:00
OGLAS

Marko Trifković, kojem se zajedno sa Savom Marinkovićem i Aleksandrom Macanom sudi za ubojstvo pripadnika MUP-a Sarajevske županije Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, 26. listopada 2018. godine, potpisao je Sporazum o priznanju krivnje s Tužiteljstvom Sarajevske županije, piše Avaz.

OGLAS

Sudac Županijskog suda Sarajevo Igor Todorović, koji predsjedava Vijećem u ovom predmetu, potvrdio je za Avaz da je Trifkovićev sporazum dostavljen sudu.

Predmet protiv Trifkovića je zbog toga izdvojen u odnosu na ostale optužene, te će u narednom razdoblju biti zakazano ročište na kojem će Sporazum biti razmatran. Kako je sudac Todorović potvrdio za Avaz, Marko Trifković, prema Sporazumu, pristaje na kaznu zatvora od 15 godina, te ostaje za vidjeti hoće li mu ova kazna biti izrečena. Optuženi Savo Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković terete se da su 26. listopada 2018. godine, ispalili najmanje 20 hitaca u dvojicu policajaca. Adis Šehović preminuo je na licu mjesta, a Davor Vujinović nekoliko sati kasnije.

OGLAS

Prema navodima iz optužnice, Marinković, Macan i Trifković kobnog jutra u 04:15 sati dovezli su se u Alipašino Polje u crnom Seatu Leonu, vlasništvo Armina Olovčića. Seata su ukrali u noći između 5. i 6. listopada 2018. na Alipašinom Polju i stavili mu nepripadajuće pločice.

OGLAS

Marko Trifković je, prema optužnici, otvorio auto i bio ”pod haubom” Golfa 6 hrvatskih registracija koji su krali. Aleksandar Macan je sjedio u kabini Golfa koji su zajedno pokušavali upaliti, dok je Sava Marinković ostao u Seatu Leonu na mjestu suvozača i čuvao stražu. Marinković je, kako je navelo Tužiteljstvo, pucao na policijsko vozilo koje je u tom trenutku naišlo, a u kojem su bili policajci Šehović i Vujinović. Optuženi su potom Setom pobjegli u pravcu Lukavice i Pala, gdje su vozilo i pušku rastavili na dijelove i zakopali.

OGLAS

Istragom je utvrđeno da su ubojice koristile telefon sa Sky aplikacijom, a koji su bazne stanice telekom operatera registrirale u trenutku ubojstva policajaca i bijega prema Lukavici. Kriptovani telefon je 19. i 20. studenoga 2018. godine registriran na baznim stanicama Široki Brijeg, Čapljina, Čitluk, Ljubuški, Grude, gdje se zadržao. Uočeno je da se vraćao 20. studenoga. Prema navodima iz optužnice, u Grudama je tada boravio Marko Trifković. Utvrđeno je da je Trifković koristio Sky ime Monako.

Nastavak suđenja za ubojstvo policajaca ranije je zakazan za sutra, 28. svibnja, saslušanjem svjedoka obrane.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM